VVV-Venlo wacht opnieuw een zware klus; VVV-Venlo – FC Emmen

Foto: Venlo.Nieuws - VVV

VVV-Venlo werd dinsdagavond na strafschoppen uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker tegen NAC Breda, maar er is niet veel tijd om daar bij stil te staan. Vrijdagavond wacht namelijk alweer de volgende lastige uitwedstrijd. De ploeg van trainer Jos Luhukay gaat op bezoek bij FC Emmen, dat dankzij een 0-3 overwinning bij FC Volendam wel doorging in de beker.

Voor Luhukay is FC Emmen een van de titelkandidaten, zo niet de grootste titelkandidaat. De oefenmeester van VVV ziet de ploeg van trainer Dick Lukkien dan ook als een uiterst lastige tegenstander. “We treffen misschien wel de beste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie, zeker in de breedte. Als je uit bij FC Volendam met 0-3 wint, dan zegt dat echt wel wat. In het begin van de competitie hadden ze het wat lastig en waren ze misschien zoekenden, maar ze hebben het nu echt op de rails en dan zie je dat ze veel kwaliteit hebben. Ze worden eigenlijk elke week beter, dus voor ons gaat het vrijdag een hele zware klus worden.”

Los van de tegenstander heeft VVV door de verlenging en strafschoppen tegen NAC heel wat minuten in de benen zitten, weet ook Luhukay. “De jongens zijn heel diep gegaan tegen dinsdag, dat konden we qua kilometers ook wel terugzien in onze data.” Die inspanning leverde uiteindelijk echter niets op, want in de penaltyserie bleek NAC sterker en dus zit het bekeravontuur er na één wedstrijd al op voor VVV. “Dat is zeker jammer, maar we moeten ons nu alweer heel snel op Emmen focussen.”

Met opgeheven hoofd uit de beker
Hoewel er werd verloren in het Rat Verlegh Stadion, kan VVV volgens Luhukay toch met een goed gevoel toe werken naar het duel met Emmen. “We kunnen ook genoeg positieve punten halen uit de wedstrijd van dinsdag. De jongens hebben echt alles gegeven en gevochten voor elke meter. Als je het tegen NAC zo lang volhoudt, dan kun je toch met een opgeheven hoofd terugkijken.” Bovendien was er nog een ander lichtpuntje. Doelman Delano van Crooij blonk namelijk uit en dat is een geruststellende gedachte voor Luhukay. “We weten dat we altijd op Delano terug kunnen vallen en dat heeft hij tegen NAC opnieuw bewezen door fantastisch te keepen. Dat is voor ons heel fijn, want in het voetbal weet je nooit wanneer je er moet staan. Het is ook niet zo dat Lukas Zima gegarandeerd is van een basisplaats. Ook hij moet het wekelijks laten zien. Dat Delano het zo goed doet, is alleen maar goed voor de concurrentie.”

Grote uitdaging in Emmen
Tegen FC Emmen, de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie, zal VVV opnieuw alles uit de kast moeten halen in de jacht op punten. Luhukay hoopt daarbij dat zijn team voetballend iets meer kan brengen dan in de openingsfase in Breda. “Tegen NAC waren we het eerste halfuur heel erg onrustig. We veroverden de bal, maar dan leverden we hem ook weer gelijk in. Tegen Emmen zullen we dat beter moeten doen als we een resultaat willen boeken.” Daarnaast moet er natuurlijk ook gescoord worden en daarvoor rekent Luhukay steeds meer op Sven Braken. De spits is weer helemaal fit en krijgt momenteel de voorkeur boven onder meer Erik Sorga. “Ik vind dat Sven elke wedstrijd beter wordt en hij heeft ook wedstrijden nodig om weer in het ritme te komen. Als dat het geval is, kan hij een hele goede spits voor ons zijn.”

Braken zal waarschijnlijk dus weer in de punt van de aanval beginnen, maar aanvoerder Danny Post is er niet bij in Emmen. De middenvelder is ziek en stapt vrijdag dus niet in de bus. Carl Johansson is juist hersteld van ziekte en keert dus terug in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd VVV-Venlo – FC Emmen begint vrijdagavond om 20.00 uur en is te volgen via het schakelprogramma op ESPN.

© VVV-Venlo. 

Reacties