Gooi afval in een afvalbak, dan voorkom je een boete!

Foto: © Gemeente Venlo.

De gemeente Venlo wil een schone gemeente zijn. Een gemeente zonder zwerfafval. Daarbij waarderen we het zeer dat vele bewoners meehelpen met het opruimen van zwerfafval, maar het zou nog veel beter zijn als we geen zwerfafval meer hoeven te rapen: ‘Van schoon maken naar schoon houden!’.

Om dit te realiseren, controleert de gemeente dit jaar extra op zwerfafval. Ze delen liever geen boetes uit, maar als mensen willens en wetens rommel achterlaten, dan krijgen ze direct een proces verbaal. De hoogte hiervan is €140,- plus €9,- administratiekosten.

Kinderen tot twaalf jaar krijgen een waarschuwing, waarbij altijd contact op wordt genomen met de ouders. Op het moment dat niet duidelijk is of het zwerfafval ‘willens en wetens’ is veroorzaakt, geven ze een waarschuwing.

In de afgelopen maanden hebben de handhavers zeventien processen verbaal uitgedeeld voor het veroorzaken van zwerfafval. Daarnaast zijn er 28 waarschuwingen gegeven. In de komende maanden gaat de gemeente meer handhaven. Speciale aandacht gaat uit naar de omgeving van supermarkten, cafetaria’s, fiets- en wandelroutes van scholieren en recreatiegebieden. Om niet op te vallen zijn de handhavers ‘in burger’, dus niet in uniform, op straat aanwezig.

Reacties