Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Rinie Gooren-Roks

Foto: Mevrouw Gooren-Roks ontvangt haar onderscheiding. Via VenloOnline.

Mevrouw Gooren-Roks is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Scholten reikte de Koninklijke onderscheiding uit op dinsdag 11 september 2018, ter gelegenheid van de jaarlijkse verwendag voor vrijwilligers van de stichting Algemene Hulpdienst in Venlo.

Mevrouw Gooren (70) is vanaf 2003 vrijwilligster en vanaf 2005 voorzitter van de stichting Algemene Hulpdienst (AHD) in Venlo. Zij geeft dagelijks leiding aan circa 90 vrijwilligers. Onder haar voorzitterschap werd in september 2010 de Kledingbank Venlo opgericht. In 2013 opende zij de ‘Huiskamer’ van de AHD in Venlo. Sinds kort geeft zij sturing aan een beperkte groep vrijwilligers die zich inzet voor statushouders. In september 2015 werd door haar het symposium 40 jaar AHD Venlo georganiseerd. Zij werkt samen met de stichting Provinciaal Overleg Algemene Hulpdiensten in Limburg, het Informele Zorg Overleg met VPTZ, Buddyzorg e.d. en met WMO gerelateerde diensten van de gemeente Venlo.

Daarnaast is mevrouw Gooren sinds 2010 voorzitter van het Parochieplatform van de vijf parochies in Venlo-stad. Verder is zij vice-voorzitter van de diaconale werkgroep Parochiefederatie en organiseert zij een ‘open inloop’ in de parochie Venlo-Zuid. Vanuit haar betrokkenheid bij de armoedebestrijding geeft zij directe hulp aan mensen in nood (financieel en materieel) alsmede aandacht en begeleiding (o.a. aan vluchtelingen en statushouders). Door haar bestuurlijke activiteiten werkt zij nauw samen met andere organisaties op het gebied van sociale en maatschappelijke zorg, en met de gemeente en sociale wijkteams.

In de periode van 1976 tot 2000 was mevrouw Gooren oprichter van, vrijwilliger bij en voorzitter van peuterspeelzaal De Vossener.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen