[VIDEO] Start verbouwing pand Raad van Arbeid

Foto: Opening verbouwing - Venlo Online.

Op 12 september start officieel de verbouwing van het voormalige Raad van Arbeid gebouw in het centrum van Venlo.

De verwachting is dat de Universiteit Maastricht medio 2019 verhuist naar dit karakteristieke pand aan de Nassaustraat. Het pand biedt straks onderdak aan de bacheloropleiding University College en twee masters. Ook is er ruimte voor 28 studentenstudio’s.

Behoud karakteristieke elementen
Het is de belangrijkste uitdaging in de verbouwing van het beeldbepalende gebouw om het jaren 50 karakter te bewaren en er toch een moderne onderwijsfaciliteit van te maken. Zo blijven zoveel mogelijk karakteristieke elementen zoals de oorspronkelijke tegel -en natuursteen wandafwerkingen, stalen kozijnen en deuren en glas in lood ramen bewaard.

Daarnaast maken studenten en docenten straks gebruik van een nieuwe, eigentijdse, collegezaal met 100 zitplaatsen. Het terrein aan de achterkant van het gebouw wordt verlaagd zodat er daglicht in het souterrain komt. Hierdoor krijgt de achtergevel van de aanbouw een volledig nieuwe look. De voorgevels van het hoofdgebouw behouden hun karakteristieke elementen zoals de bestaande stalen kozijnen, metselwerk, prefab betonnen omlijstingen en trappen.

Erwin Boom, wethouder Economische Zaken en Hoger Onderwijs: “Venlo studentenstad krijgt steeds meer invulling. Niet alleen het aantal succesvolle opleidingen neemt toe, maar ook de faciliteiten die voor een studentenstad van belang zijn. We kunnen nu, mede dankzij de unanieme steun van de Venlose gemeenteraad aan de slag met de “oude Raad van Arbeid”. Het gebouw zal na de verbouwing, dankzij een uitstekende samenwerking met de provincie Limburg en de Universiteit Maastricht  een enorme aanwinst zijn voor alle betrokken partijen, en dat ook nog eens op een top locatie. Bovendien komt er zo ook een einde aan de jarenlange leegstand van een beeldbepalend gebouw in onze binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen