Met het Oog op Venlo; Vrijwilligers maken het verschil

Foto: Zorg - Pixabay.

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Bij verenigingen en in de sport of tijdens evenementen. Ook in de zorg zijn vrijwilligers heel hard nodig, bijvoorbeeld als aanvulling op de zorg door familie of vrienden en professionele hulpverleners. 

In deze uitzending van Met het Oog op Venlo volgen we Marianne Dekkers. Zij is dementievrijwilligster en onderneemt één middag per week iets met mevrouw Gruijters-Vestjens. Marianne bezorgt met haar inzet mevrouw Gruijters-Vestjens een fijne dag en ontlast daarmee diens dochter die de mantelzorg voor haar moeder moet combineren  met een baan en een gezin.

Vrijwilligerswerk in de zorg kan op heel veel manieren; een wandeling maken, samen koffie drinken, administratieve ondersteuning geven, bieden van een luisterend oor of het rondbrengen van maaltijden. Heeft u enkele uurtjes in de week tijd over? En lijkt het u leuk om iets voor andere mensen te betekenen? Kijk dan eens op de website van Proteion, ze zijn altijd op zoek naar vrijwilligers: https://www.proteion.nl/vrijwilligers/vrijwilliger/ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen