Belfeldse Appelplukdag 2018; Pluk je eigen appelen!

Foto: Appelen - Pixabay.

Belfeldse Appelplukdag 2018;  Pluk je eigen appelen! Op 9 september 2018, kunnen jullie zien, wat het werk van een fruitteler in houd en zelf ervaren, hoe dit gaat. 

U kunt op deze dag een bezoek brengen aan Fruitbedrijf van Cleef, Meelderbroekweg 2(nabij broekstraat 25) in Belfeld. U bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.fruitbedrijfvancleef.nl.

Tijdens de Belfeldse Appelplukdag is de boomgaard toegankelijk waar het rijpe fruit op dat moment geoogst wordt. Met uitleg, demonstraties, een wandeling door de boomgaard, proeverijen (fruit, appeltaart, jam, sap, ijs etc.) activiteiten voor kinderen, zoals appelhappen, appel versieren, de appeltrein,koffiehoek, een springkussen etc. en de unieke kans om zelf te oogsten ( tegen een kleine vergoeding), wordt de kennismaking met de nieuwe oogst meteen een super leuke dag uit! Dit jaar is, Bakkerij Geurts uit Tegelen, ook weer van de partij. Maar ook hebben we andere deelnemers, Roparun team Samen Voor Palliatief, Van Appeven, Bliej kingerkadowinkel, Hippzz, Patatoes Delicious, Custumwoodscreations en Shirley Hesen.

Bommetje gezondheid
Dat de appel een verstandig tussendoortje en gezonde snack is, mag alom bekend zijn. Toch komen er steeds vaker berichten dat het regelmatig eten van een appeltje héél verstandig is. Stoffen in appels verlagen cholesterol. Appels bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels en zijn daarom erg gezond. Oplosbare vezels verlagen het LDL cholesterol (het slechte soort) en onoplosbare vezels zorgen voor een regelmatige stoelgang. Lagere LDL-waardes in het bloed voorkomen de verharding van bloedvaten en daarmee de kans op hartziekten. Het was al bekend dat appels door het hoge gehalte aan antioxidanten beschermen tegen aftakeling van het geheugen. Dagelijks een appel eten kan een belangrijke rol spelen in de vermindering van de kans op de ontwikkeling van dementie en Alzheimer. Daarnaast blijkt het fruit positieve effecten te hebben op lichamelijke veroudering.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen