Loes Keijsers VENLOOS VOORNAME VROUW 2018

Foto: © Loes Keijssers.

Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart in het Venlose Stadhuis wordt de titel Venloos Voorname Vrouw 2018 gegeven aan Loes Keijsers.

Loes Keijsers is een wetenschapper en docent ‘pur sang’. Ze is Associate Professor aan de Universiteit van Tilburg en tevens opleidingsdirecteur van de Bachelor Psychologie. In 2017 werd ze door studenten en collega’s verkozen tot beste docent van deze universiteit en ze is finalist van de nationale verkiezing tot docent van het jaar.

Loes wil haar wetenschappelijke kennis benutten om de maatschappij te verbeteren. Ze treedt regelmatig op in de nationale media. Zij geeft wetenschappelijke adviezen en lezingen omtrent preventie van criminaliteit en de opvoeding van pubers. In 2013 schreef zij het boek voor ouders en opvoeders: ‘Waarom tieners zo irritant kunnen zijn’.

In Venlo zet Loes zich in om (wetenschappelijke) kennis te delen. Ze is een van sprekerscoaches van Tedx Venlo en in 2016 stond ze zelf als spreker op het podium. In 2012 hield zij de Venlolezing over ‘Veiligheid en leefbaarheid in Venlo’. Zij heeft jarenlang een column geschreven en voorgelezen in het radioprogramma ‘Blik op Venlo’. Op het Zomerparkfeest programmeerde zij enkele jaren de lezingen.

In 2017 is zij begonnen als tafelgast bij het Nedinscoplein bij Omroep Venlo en daarbij zet zij zich in voor de zichtbaarheid van vrouwen in de media. Loes schrijft verder columns op Krag.nu.

De titel Venloos Voorname Vrouw krijgt Loes Keijsers tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het stadhuis. Dit jaar wordt voor het eerst ook de titel Junior Venloos Voorname Vrouw uitgereikt. Die gaat naar Eileen Bosch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen