112

Advocaat Jonathan B ‘ B word onterecht vervolgd op moord Ömer Köksal’

Op woensdag 1 november werd in Blerick op klaarlichte dag de 22-jarige Ömer Köksal doodgeschoten. De 22-jarige verdachte Jonathan B. wordt volgens zijn advocaat onterecht vervolgd voor de moord op Ömer Köksal in Blerick zo meldt De Limburger.

Volgens de raadsman van Jonathan B. lag zijn cliënt knock-out op de grond toen Gianni Q. Köksal op 1 november vorig jaar doodschoot in de Nieuwborgstraat.
B. verklaarde dat hij zou zijn neergeslagen door iemand uit de groep van Köksal.

Enkele seconden later kon hij weer opstaan en vluchtte hij met Q. weg van de plaats delict. Volgens Nelisse heeft Q. daarna tegen B. gezegd dat hij iemand had doodgeschoten. B. werd op 14 november door de politie aangehouden in Rotterdam. Q. is nog steeds spoorloos.

In de Blerickse wijk Vastenavondkamp werd Ömer Köksal op 1 november 2017 op klaarlichte dag doodgeschoten. Het was al de derde schietpartij in Blerick in drie maanden. De schietpartij zorgde voor veel onrust.
De dagen na de schietpartij volgende verschillende geweldsincidenten die gerelateerd zouden zijn aan de schietpartij. Mensen zijn met elkaar op de vuist zijn gegaan en er werd op de Meidoornstraat een auto in brand gestoken.

Jonathan B. moet volgende week donderdag voor het eerst verschijnen in de rechtbank in Roermond. Justitie legt hem de moord op Köksal, bedreiging, openlijk geweld en verboden wapenbezit ten laste.

Lees meer bij de bron; De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen