Stefan Hugues gekozen als partijbestuurslid/regiovertegenwoordiger

Foto: Fotograaf: Rohan Nagel Photography.

Het Venlose gemeenteraadslid Stefan Hugues is gekozen tot regiovertegenwoordiger voor de SP-afdelingen in Noord- en Midden-Limburg, en is daarmee tevens lid geworden van het landelijk partijbestuur van de SP.

Onlangs hebben, tijdens hun regionale overleg, de gezamenlijke SP-afdelingen Stefan hiervoor aangewezen als
gewenste kandidaat, partijvoorzitter Ron Meyer heeft hem daarop gevraagd om per direct de functie in te vullen voor in ieder geval de komende twee jaar.

Stefan Hugues: “Ik ben erg blij met het vertrouwen dat men in mij stelt. Ook ben ik trots dat ik als actief lid van de Venlose SP-afdeling deze functie mag uitvoeren, die een volgende stap betekent in mijn politiek-bestuurlijke rol.”

Hugues vervult zijn nieuwe taken naast zijn huidige baan en functie als gemeenteraadslid, hierin verandert dus niets. Sterker, Hugues staat op plek 5 van de SP-kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Regiovertegenwoordigers binnen de SP zijn aanspreekpunten voor de lokale afdelingen. Hoewel afdelingen autonoom zijn in hun optreden heeft een regiovertegenwoordiger de taak om de ontwikkeling van besturen en fracties te bewaken en hen gevraagd en ongevraagd te adviseren bij vraagstukken van zowel organisatorische als politieke aard. Uit hoofde van deze functie maken regiovertegenwoordigers deel uit van het landelijke partijbestuur.

Stefan Hugues neemt het stokje over van Joep Gielens uit Venray, wiens termijn er op zit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen