112

Bestelbus, tent en scooters gaan in brand; Politie vermoedt brandstichting

Foto: © Brandweer Belfeld - Twitter.

Vannacht woede er een brand aan de Rijksweg-Zuid in Belfeld. Een bestelbus heeft voor flinke schade gezorgd. De brand sloeg over naar een aangrenzende tent waarin enkele scooters stonden.

De brand was kort maar fel en zorgde voor flinke schade. In de serre stonden enkele scooters en de brand dreigde op het aangrenzende woonhuis over te slaan.

De brand ontstond rond vier uur in de nacht van zondag op maandag. De brandweer riep een extra blusvoertuig op toen bleek dat de brand over was geslagen. “Ik werd wakker van het gepiep van ons camerasysteem en zag dat het rood was. De bovenburen riepen heel hard FIRE FIRE!! Toen gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen.” verteld de bewoner aan Venlo Nieuws.

“Ik ben 112-bellen naar buiten gerent om de poorten te openen, heb de hond veilig in mijn auto gedaan.Ben daarna naar binnen gegaan en heb mijn dochter opgepakt, deze heb ik aan een buurvrouw gegeven zodat ze daar rustig en veilig kon zitten. Mijn partner is intussen nog naar buiten gerend om zijn auto te redden” 

De bestelbus, de overkapping en enkele scooters werden door de brand verwoest ook is er zichtbaar schade aan de woning. De brand was om 05.00 uur volledig geblust. De politie doet momenteel onderzoek, maar gaat uit van brandstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen