Een onvergetelijke kerst voor kinderen van de Mutsaerststichting dankzij vele donaties

Foto: De kerstsokken waarmee het begon!

Wendy de jong kwam op haar werk een doos met nieuwe kerstsokken tegen, ze twijfelde geen moment. Dit was dé start voor onvergetelijke kerst voor kinderen van de Mutsaertstichting.

“Mijn kinderen en ik doen elk jaar iets voor een ander met de kerst. Op mijn werk vond ik een doos nieuwe kerstsokken en deze mocht ik hebben van mijn werkgever. Dit jaar besloot ik iets doen voor kinderen die in de opvang wonen. Zo doende kwam ik uit bij de Mutsaertstichting” vertelt Wendy de Jong aan Venlo Nieuws.

In de opvang zitten kinderen die met de kerst ook in de opvang wonen. Zij kunnen door de slechte thuisomstandigheden – zoals onder andere huiselijk geweld – niet thuis wonen. Wendy, zelf moeder, greep dit erg aan en besloot de Mutsaertstichting te bellen. Het initiatief van Wendy vonden ze erg leuk, snel volgde het eerste Facebook bericht met een oproep.

Wendy’s idee was om alle 50 kerstsokken te vullen met snoepgoed en een knuffel. De oproep werd massaal gedeeld.  Ondernemer Pascal Muijsers, zag de oproep ook. Ik kreeg nog net geen tranen in mijn ogen maar nat waren ze zeker, de gedachte dat kinderen van dezelfde leeftijd als mijn kinderen alleen zouden zijn op kerstavond. Onverdraaglijk!” vertelt Pascal Muijsers tegen Venlo Nieuws.

Naast Wendy, werd ook Pascal enthousiast en vormde ze samen een team. Beide ontvingen ze ontzettend veel lieve, mooie, en hartverwarmende reacties.

“Al gauw bleef het niet bij knuffels maar kwamen er ook 50 chocolade kerstmannen aan, 50 kleurboeken, chips, potloodjes en zo kan ik wel even door gaan” vertelt Wendy enthousiast.

Pascal zette al zijn aangeschafte en gedoneerde spullen in zijn showroom en daagde zijn (online) vrienden en ondernemers uit. “Ik heb 4000 Facebook vrienden. Daarbij zitten vele klanten van mij maar ook alle klanten van mijn vrouw haar kapsalon, en iedereen kent iedereen. Dus de oproep werd snel, veel, gedeeld. Mensen doneerde bellenblaas, appels, zakken chips en Business lounge van VVV  doneerde sleutelhangers.  De klanten van Venlo Traprenovatie en Chantal’s Hairstyling gingen naast spullen ook geld doneren,  verkeersschool Ruud Rutten bij ons in de straat doneerde ook een mooi bedrag. Hiervan heeft mijn vrouw verzorgingsartikelen gekocht”

Pascal “ Het doneren ging zo goed, dus we gingen het grootser aanpakken. Ik gaf op Facebook aan dat ik ook wel een Playstation 4 wenste voor de kinderen op de opvang en wederom stroomde de donaties binnen. Luc Smeets van Garage Jansen die al gezorgd had voor 50 bellenblazen deed ook direct mee voor de Playstation. “

Vandaag gaan Pascal, Wendy en hun kinderen alle pakketten en de Playstation doneren aan De Mutsaertstichting. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zich beseffen dat ze het goed hebben. En wanneer je mogelijkheden hebt een ander te helpen, doe dit dan ook! “ zegt Wendy. “Van Venlo Voor Venlo. Om succes te behalen moet je van mensen houden.” voegt Pascal eraan toe.

 

Een overzicht van de vele donaties – waarvoor dank! 

VAN VENLO VOOR VENLO(Om succes te behalen moet je van mensen houden) VOOR DE GEWELDIGE ACTIE VAN Wendy de…

Geplaatst door Pascal Muijsers op Vrijdag 14 december 2018

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen