Hessing Supervers eerste bedrijf met oorkonde Samenwerkingspartner Groente- & Fruitbrigade

22 jun , 22:47 Zakelijk
gert mulder foto links en frank hessing met oorkonde
Persfoto.

Frank Hessing, CEO van Hessing SuperVers ontving donderdag 19 juni jl  de allereerste oorkonde als Samenwerkingspartner van de Groente- en Fruitbrigade uit handen van voorzitter Gert Mulder.  Het bedrijf ontving deze bijzondere erkenning vanwege de structurele donaties en de maatschappelijke impact die hiervan.

“Hessing Supervers voldoet ruimschoots aan alle criteria die de Groente- & Fruitbrigade hanteert voor vaste samenwerkingspartners”, aldus Gert Mulder. “Jullie structurele bijdrage betekent echt iets voor de samenleving.  De donaties zijn verankerd in jullie bedrijfsbeleid en jullie denken actief mee over werkbare afspraken. De geleverde producten zijn van uitstekende kwaliteit en daarmee voldoet Hessing aan de criteria die de Groente & Fruitbrigade hanteert voor Samenwerkingspartners.”

Iedereen toegang tot gezond voedsel
Bescheidenheid siert Frank Hessing. In een reactie op de uitreiking van de Oorkonde, benadrukte hij dat hij weliswaar het gezicht van het bedrijf is, maar dat er een heel team van 1000 medewerkers achter staat, die allemaal hun bijdrage leveren. De donaties van Hessing SuperVers maken het voor de Voedselbanken in de regio Venlo mogelijk om vooruit te plannen en verse groenten en fruit, als belangrijk onderdeel van de Schijf van Vijf, ook beschikbaar te maken voor mensen met voedselnood.

Inzicht in maatschappelijke impact
Als vaste samenwerkingspartner ontvangt Hessing Supervers als primeur jaarlijks een sociale impactrapportage. Hiermee kan het bedrijf aan de samenleving laten zien wat hun maatschappelijke bijdrage is in duidelijke cijfers. Na Hessing zullen ook andere bedrijven die structureel leveren aan de Groente & Fruitbrigade een oorkonde ontvangen.

De Groente- en Fruitbrigade en Voedselbanken Nederland hopen dat deze erkenning andere bedrijven in de sector inspireert om ook de samenwerking aan te gaan in de strijd tegen voedselverspilling én toegang tot gezond voedsel voor iedereen.