Winkels en horeca gemeente Venlo open uit protest tegen coronamaatregelen

Foto: © Pixabay.

Het is definitief;  Winkels en horeca in Venlo, Blerick en Tegelen zijn komende zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur geopend! Uit protest, omdat het zo niet langer kan, maar ook om omzet te genereren. Ook KHN – Koninklijke Horeca Nederland heeft zich aangesloten bij de actie, al zal het niet voor iedere horecaondernemer mogelijk zijn om op zo’n korte termijn weer volledige maaltijden te serveren. Wees welkom, met in achtneming van de coronaregels (afstand, mondkapje, desinfecteren) 

De frustratie bij winkeliers groeit met de dag en wordt gevoed door de situatie in België en Duitsland en door de drukte in supermarkten en bij drogisterijen. De afgelopen dagen ontving Venlostad.com vanuit verschillende winkelstraten de vraag hoe zij als overkoepelende belangenbehartiger van alle binnenstadondernemers gehoor kunnen geven aan het groeiende gevoel van onmacht, onbehagen en dreigende faillissementen? Vandaag was er een gepland corona-overleg tussen ondernemers en de gemeente. Daarbij waren Venlostad.com, BIZ Tegelen, BIZ Blerick en Koninklijke Horeca Nederland vertegenwoordigd en is de protestactie uitgebreid besproken.

Voor veel winkeliers is de maat vol. De lockdown(s) eisen hun tol.

Algehele winkelopening 
Zaterdag is er een eerste aanzet voor een algehele winkelopening. Ze willen, net als veel andere winkelcentra in Nederland, hiermee het signaal afgeven dat winkelen in gemeente Venlo prima kan. Daarnaast willen ze de mogelijkheid van permanente marktkramen op de verschillende pleinen in de binnenstad bespreken, zodat koopwaar binnen de huidige (kromme) coronaregels toch ook fysiek aangeboden kan worden. De gemeente toont begrip voor het standpunt van de ondernemers en er is toegezegd dat er begripvol wordt omgegaan met handhaving.

Lees ook: Niet essentiële winkels bestaan niet: WIJ ondernemers wel! en Winkels in Venlo willen open uit protest tegen coronamaatregelen.

Reacties

Cookieinstellingen