Zondag 7 november 2021: De 1 e Scopiascross

Foto: © Ontvangen bij persbericht - TH van Boekholt.

Op zondag 7 november 2021 organiseert Scopias Atletiek voor de 71 ste keer een cross. En omdat deze plaatsvindt op een geheel nieuw parcours, past daar ook een nieuwe naam bij: de 1 e Scopiascross, als onderdeel van de Limbra Cross Competitie.

Met de Scopiascross keert de atletiekvereniging terug naar een bekend gebied: de Snelle Sprong in Tegelen. Hier vond in het verleden al vaker een bosloop plaats. Maar door de aanleg van de autosnelweg A73 is de situatie wel gewijzigd. Vanuit de Verlengde Rietweg, waar de start en finish is, loopt het parcours door het prachtige bosgebied waar ook de Aalsbeek stroomt. Het parcours bestaat geheel uit bospaden en kent pittige hoogteverschillen. Het evenement start om 10.30 uur met de lange cross over ruim 9500 meter, om 11.30 uur gevolgd
door de korte cross over ruim 4800 meter. Daarna volgen de juniorencategorieën. Als laatste komen de allerkleinsten aan de beurt. Iedereen kan aan dit evenement deelnemen, zowel wedstrijdatleten als trimmers/recreanten.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of de link op de site van Scopias Atletiek ( www.scopias.nl ). Voorinschrijvers krijgen korting op de inschrijfprijs. Het startnummer kun je op de wedstrijddag ophalen in de kantine van Tc ‘de Snelle Sprong’, aan de
Windhond in Tegelen. Hier kun je ook parkeren.

De beste drie lopers per onderdeel en categorie ontvangen een prijs. Meer informatie over dit evenement vind je op de site van de Limbra Cross Competitie (www.limbracross.nl ) of van Scopias Atletiek ( www.scopias.nl ) .

Reacties