Atelier Kei Leuk steunt 10 jaar Make-A-Wish Nederland

Bij de Kasteeltuinen in Arcen overhandigden enkele cliënten van de Zorggroep en Dichterbij een cheque van € 1.465,50 aan enkele vrijwilligers van Make-a-Wish Nederland.
Bij de Kasteeltuinen in Arcen overhandigden enkele cliënten van de Zorggroep en Dichterbij een cheque van € 1.465,50 aan enkele vrijwilligers van Make-a-Wish Nederland.
Foto:

Voor de 10e keer op rij overhandigden de mensen van (voormalig) Atelier Kei Leuk een mooi bedrag aan Make-A-Wish Nederland. In al die jaren haalden ze maar liefst € 15.367,34 op voor het goede doel dat de allerliefste wensen vervuld van kinderen met een ernstige of levensbedreigende ziekte. 

Initiatiefneemster Jolanda van den Berg richtte in 2012 de stichting Atelier Kei Leuk op. Met als doel mensen met een beperking van de Zorggroep Noord-Limburg en later ook van Dichterbij in Blerick en Arcen te integreren in de samenleving. Wekelijks maken de cliënten unieke creaties die ze op diverse evenementen, markten en braderieën verkopen. Laatst presenteerden ze zich nog tijdens het kunstweekend bij de Kasteeltuinen in Arcen. Niet alleen vergroot dit de wereld van de cliënten, het geeft hen ook een gevoel van waardering en erkenning. Zo kunnen ze iets geven en creëren, zonder zelf het ‘goede doel’ te zijn.  

In 2020 werd de stichting opgeheven maar het gedachtengoed werd overgenomen door de Zorggroep. De voorraad creaties en spullen was zo groot (en wordt nog steeds aangevuld) dat er nog steeds spullen verkocht kunnen worden. Hierdoor werd onlangs voor de 10e keer een cheque overhandigd aan de vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland. Dit keer met een waarde van € 1.465,50. Met dit fantastische bedrag kan de vrijwilligersorganisatie nog meer allerliefste wensen in vervulling laten gaan van ernstig zieke kinderen. 

Jolanda koos destijds voor Make-A-Wish Nederland omdat haar neefje Ronnie Kerkdijk in 1974 op 5 jarige leeftijd overleed aan een levensbedreigende ziekte. “Hij was destijds net zo oud als ik. In die tijd was er nog geen Make-A-Wish Nederland. Bij de vele ziekenhuis bezoeken was er voor hem geen lichtpuntje. Dat is wat Make-A-Wish Nederland in deze tijd wel kan brengen. Een lichtpuntje en positieve boost door het vervullen van de allerliefste wens”.

Make-A-Wish Nederland
De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen