Nieuwe invulling voor de rijk monumentale kerk; Luxe huurappartementen

Foto: https://www.venterra.nl/

Federatie Parochies VenloStad en Venterra slaan de handen ineen om het kerkgebied van de Heilig Hart Kerk aan de Veldenseweg in Venlo te transformeren tot een mooi woongebied. Het ontwerp is in handen van Verheijen-Smeets Architecten uit Tegelen. De Heilig Hartkerk wordt verbouwd tot negen luxe huurappartementen. De naastgelegen parochiewoningen worden gesloopt en maken plaats voor tien levensloopbestendige koopappartementen. 

De ontwikkeling bestaat uit de sloop van de voormalige pastoriewoningen aan de Paulus Potterstraat. Op deze locatie verrijst een kleinschalig complex van 10 levensloopbestendige  koopappartementen. In de Heilig Hart Kerk zelf worden 9 luxe  huurappartementen gerealiseerd  zonder aandacht  voor  de karakteristieke elementen van het Rijksmonumentale gebouw uit het oog te verliezen. Naast de appartementen wordt er onder de centrale koepel een algemene ontmoetingsruimte gecreëerd waar bewoners gebruik van kunnen maken.

De omgeving rondom de kerk en het appartementencomplex wordt zorgvuldig en zo veel mogelijk met groen ingericht. De benodigde parkeervoorzieningen worden aan de achterzijde van het complex, en zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken, gerealiseerd.

De gemeente Venlo heeft inmiddels kennis genomen van de planopzet en in een principebesluit aangegeven medewerking te verlenen aan dit plan. Buurtbewoners en betrokken parochianen zijn 26 januari tijdens een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd over dit initiatief. Venterra wil de omgevingsvergunning voor dit planvoornemen medio 2022 aanvragen en hoopt medio 2023 te starten met de bouwwerkzaamheden.

© Foto’s website Venterra.

Heilig Hart Kerk

Heilig Hart Kerk

Heilig Hart Kerk

Heilig Hart Kerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen