Verlenging expositie Kerst in Oosterse sferen in het Franz Pfanner Huis

Foto: © Franz Pfanner Huis.

Voor Kerstmis 2021 opende het Franz Pfanner Huis in Park Klein Vink in Arcen een sfeervolle tentoonstelling met iconen van de hand van kunstenares Liesbeth Smulders-Groot en kerstgroepen afkomstig uit Oost-Europa uit de verzameling van Pastoor Ruud Verheggen.

Helaas moesten de deuren van de expositie vanwege de corona-maatregelen na een dag alweer gesloten worden. Wij willen u echter de kans geven deze prachtige tentoonstelling tóch nog de komende weekenden tot en met 13 februari 2022 te bezoeken en de sfeer op te doen, die we beoogden te realiseren rondom de feestdagen. Liesbeth Smulders uit St. Anthonis is door een cursus kunstgeschiedenis die zij volgde, ruim twintig jaar geleden in aanraking gekomen met iconen. Na het volgen van lessen heeft zij zich het proces van het op de traditionele manier schilderen van iconen eigen gemaakt. Ze geeft deze kennis op haar beurt weer graag door aan haar cursisten.

Pastoor Ruud Verheggen kreeg op achtjarige leeftijd al zijn eerste kerstgroep, die in de jaren die volgden uitgroeide tot een verzameling van meer dan 600. Tegenwoordig houdt Pastoor Verheggen zich bezig met het verzamelen van kerstgroepen, die hoofdzakelijk bestaan uit natuurlijke materialen en bij voorkeur elementen bevatten die herkenbaar zijn voor het land van herkomst. Hij heeft groepen uit de hele wereld verzameld waarbij voor deze tentoonstelling in combinatie met de iconen, een keuze is gemaakt uit groepen afkomstig uit onder andere Rusland, Oekraïne, Roemenië en Slovenië.

De tentoonstelling is op zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur op 29 en 30 januari en op 5,6, 12 en 13 februari 2022. Entree vrij, giften zijn welkom. De algemene coronamaatregelen en die van musea e.d. zijn van toepassing. Zie verder ook: www.liesbeths-ikonen.nl en www.franzpfannerhuis.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen