Lockdown – ‘verveel-me-niet’: vrijdag 18 december

Foto: ©Pixabay.

Veel mensen trekken de lockdown slecht. In maart was het nieuw – meer winkels bleven open –  en moest het nog zomer worden, kinderen konden (meer) naar buiten. Nu is het koud en donker en komt het video-overleg ons de neusgaten uit. Er staat een streep door shoppen, sport, cultuur, horeca en sociaal contact. Wij delen elke maandag, woensdag en vrijdag tien leuke tips om te kunnen doen tijdens deze lockdown – voor jong en oud!

DIY – Doe het zelf
1) Koop – bestel – canvasdoeken en schilder iets wat mooi genoeg is voor aan de muur. Beginnen met Bob Ross is altijd een goed idee.
2) Geen schildertalent, wel engelengeduld? Ga diamond painten. Het schilderij ligt er al, je hoeft het alleen maar in te kleuren met geslepen steentjes.
3) Maak een kerstkrans van papier! Leuk om vervolgens een (oudere) buurman/vrouw of aan opa/oma cadeau te doen. Via deze link kom je bij de uitlegvideo.

 

Héél véél biertjes
4) Koop verschillende biertjes schrijf op welke je het lekkerst vindt en waarom. Of koop dezelfde biertjes met vrienden, maak een Google Hangout aan en maak er samen een gezellige bierproeverij van.

Twee in één
5) Ga eens lekker wandelen (in het bos)
6) Als je dan toch in het bos bent, raap dan dennenappels daar kun je zoveel mooie dingen mee knutselen. Zoals deze – Doe het zelf – kerstboom. Via deze link ga je naar de uitlegvideo van Dazzling Beauty by Tessa.

Make-up
7) Word creatief met make-up, er zijn honderden online tutoriols met leuke filmpjes van DIY – doe het zelf, ideeën. Vandaag lichten we deze leuke ‘ quick and easy’ 5 minuten make-up tutoriol van Stephanie Bailey uit.

Lekker op de bank
8) Ga een ‘Undercover’ marathon houden. Alle afleveringen van Undercover deel 1 & 2 staan online op Netflix.

Eten en drinken
9) Koken met het gezin is altijd een leuke manier om quality time met je naasten door te brengen. Koop een pizza-doe het zelf pakket en ga samen met je kinderen pizza’s bakken. Eerst zelf beleggen en daarna heerlijk opeten.

Hinkelen
10) Hinkelen, maak een hinkelspel, dit kan buiten met stoepkrijt, maar ook binnen! Pak een rol (schilders) tape en ga aan de gang. Succes gegarandeerd. – En tevens leerzaam door de getallen te benoemen 😉  – © Foto – Freepik

Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien.

Bron Quote © Leo Tolstoj – Russisch schrijver, filosoof en politiek denker 1828-1910. 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen