Verlenging besteedbare tegoed StadspasVenlo

Foto: © Gemeente Venlo.

Gebruikers van de StadspasVenlo krijgen meer tijd om het tegoed op hun pas te besteden. Het tegoed van 2020 op de Stadspas vervalt dus niet en is te gebruiken tot 31 december 2021.

De besteding van de tegoeden op de Stadspas blijft achter. Door de coronacrisis hebben mensen veel minder mogelijkheden om hun tegoeden te gebruiken. Dit komt doordat een groot aantal aanbieders helemaal of tijdelijk gesloten is geweest. Ook is besteding bij een aantal aanbieders niet mogelijk omdat zij door de coronacrisis uitsluitend via online reserveringen zijn gaan werken. We zien ook dat veel gebruikers van de Stadspas liever niet op stap gaan, om besmettingsrisico te voorkomen.

Om te voorkomen dat pashouders de tegoeden ongebruikt laten vervallen, kan het tegoed een jaar langer worden gebruikt. Namelijk tot en met 31 december 2021.

Waarvoor wordt de stadspas gebruikt? 
Gemeente Venlo gebruikt de StadspasVenlo voor de uitvoering van twee regelingen:

1. De mantelzorgwaardering
2. De minimaregeling

Deze twee regelingen zijn gekoppeld aan één en dezelfde betaalpas: de Stadspas. De tegoeden op deze pas kunnen normaal gesproken tot het eind van het jaar worden verzilverd. In het nieuwe jaar vervalt het oude en krijgt men een nieuw tegoed dat 1 jaar bruikbaar is, behalve dit jaar. Nu wordt het nieuwe tegoed (na verlenging/ aanvraag) toegevoegd aan het eventueel nog openstaande tegoed. De Stadspas blijft in ontwikkeling, onder andere naar aanleiding van de vele reacties van gebruikers. Meer informatie over de StadspasVenlo kunt u vinden op www.stadspasvenlo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen