Zingen tussen overleden geliefden

Foto: ‘Verstild in Stein’

Voor de tweede maal op rij geeft Jacques-Paul Joosten & Band tijdens Allerzielen een concert op de Algemene begraafplaats in Venlo. Het speciale optreden vindt plaats op zaterdag 2 november. Dit jaar is operazangeres Nienke Nasserian Nillesen de speciale gast. Het concert wordt georganiseerd door Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events.

Venlo bestond vorig 675 jaar als stad. Reden voor zanger Jacques-Paul Joosten om met zijn band een eerbetoon te brengen aan alle honderdduizenden Venlonaren die vanaf 1343 de stad hebben gemaakt tot wat hij nu is. JP Joosten: “Het is een hele bijzondere gewaarwording om te zingen in de nabijheid van overleden geliefden. Dat is nu ook net de insteek van het concert. Als gast en toehoorder ben je op de een of andere manier dichtbij de herinnering van je naasten. Een aangenaam gevoel, zo heb ik vorig jaar tijdens Allerzielen ontdekt.”

Speciale gast
Mezzosopraan en klassiek theatermaker Nienke Nasserian Nillesen is dit jaar de speciale gast tijdens het concert. De Venlose zangeres maakte de afgelopen jaren indruk op verschillende podia in de regio, waaronder De Maaspoort. JP Joosten & Band bestaat naast de zanger uit de muzikanten Mirjam Alders, Jeroen van den Berg, Alexander Op Het Veld, Bart Gubbels en Pieter Bartels.

Dialect
‘Verstild in Stein’ is een exclusief concert in samenwerking met De Maaspoort Theater & Events en Grenswerk op een unieke locatie waarin verdriet, geluk, tijd, heimwee, liefde en vooral herinneringen op muzikale wijze in het Venlose dialect centraal staan. “Ut verlaeje geit immers noeijts veurbeej.”
Titel voorstelling: Verstild in Stein
Uitvoerenden: JP Joosten & Band
Datum: 2 november 2019
Aanvangstijd: 20.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Algemene Begraafplaats | Wylrehofweg 7 Venlo
Toegangsprijs: 17,50 euro
Kaartverkoop: www.maaspoort.nl | www.grenswerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen