Grote uitbreiding voor Tref stap dichterbij

Foto: Tref Venlo - via © VVV.

Nadat begin dit jaar bouwmarkt Bauhaus al de deuren opende bij het Trefcentergebied, ziet het er nu naar uit dat de al jaren gewenste uitbreiding van ruim vijfduizend vierkante meter winkeloppervlakte definitief wordt.

De gemeente Venlo presenteerde een toekomstvisie voor het Trefcentergebied waarbij verbetering en uitbreiding centraal staan.

Omroep Venlo meldt dat de gemeente inziet dat nieuwe ontwikkelingen noodzakelijk zijn om de sterke regionale functie te behouden, al mogen deze niet ten koste gaan van voorzieningen in de wijken en evenmin leiden tot leegstand in de binnenstad. Behalve de uitbreiding wordt bekeken of bestaande winkels meer ruimte kunnen krijgen of om deze te verplaatsen naar een andere locatie in het gebied.

In 2015 werd al een plan gepresenteerd voor nieuwe winkels op de hoek van de Groethofstraat en de Antoni van Leeuwenhoekstraat. Tevens moet er ruimte komen voor 190 extra parkeerplekken.

In een brief aan de gemeenteraad laat het college van B&W weten dat er binnenkort een intentieverklaring wordt ondertekend. De gemeente speelt vooral een faciliterende rol.

Reacties

article
50791
Grote uitbreiding voor Tref stap dichterbij
Nadat begin dit jaar bouwmarkt Bauhaus al de deuren opende bij het Trefcentergebied, ziet het
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/50791/grote-uitbreiding-tref-stap-dichterbij/
2018-11-07T13:39:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/11/07133651/609_trefcenter_006-tref-venlo.jpg
nieuws, Zakelijk