[Buurgemeente Beesel] XBAZE start met unieke sportlessen voor kinderen met beperking

Foto: XBAZE.

19 september aanstaande zal XBAZE Jump Arena in samenwerking met kinder-oefentherapeute Anouk van de Schoor starten met unieke sportlessen voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Kinderen die sporten en bewegen zitten vaak lekkerder in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen. Maar voor kinderen met een beperking is een leuke sportclub vinden in de buurt niet altijd vanzelfsprekend. De kinderen met een lichamelijke beperking (b.v. onhandige motoriek en/ of Developmental Coordination Disorder (DCD), Cerebrale Parese (CP), astma of diabetes) hebben vaak moeite aansluiting te vinden bij een reguliere sportclub. XBAZE wilt in samenwerking met kinderoefentherapeute Anouk van de Schoor deze kinderen (5-13 jaar) met een lichamelijke beperking gaan helpen het aanbieden van sportlessen in het trampoline park van XBAZE.

“We willen deze kinderen meer laten bewegen om hun algehele fitheid en motorische-, sociaal- en emotionele ontwikkeling en vooral het plezier in bewegen te verbeteren. En wat is er nog mooier om de kinderen dit in het trampoline park van XBAZE te laten ervaren. Het uiteindelijke doel is dat kinderen op termijn zich eventueel kunnen aansluiten bij een reguliere sportvereniging in de buurt.”

Aanmelden voor de gratis groepsles op 19 september kan door een mail te sturen naar [email protected].

XBAZE Jump Arena

Pater Claretstraat 2
5953 LC Reuver

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen