Wereldpaviljoen; ‘Eerste Steylerdag groot succes’

Foto: Wereldpaviljoen Steyl.

De eerste Steylerdag van alle toeristische en culturele aanbieders van Steyl is een groots succes geworden. Mede door het prachtige zomerweer waren vele duizenden mensen op de been in het kloosterdorp aan de Maas.

Velen bezochten ook het Wereldpaviljoen, een van de pareltjes van Steyl, in de vroeger drukkerij. Zo’n 700 bezoekers hebben de ‘vlucht’ gemaakt in de Fokker 50 naar Nicaragua en kregen van de vrijwilligers in het nagebouwde dorpje San Pedro tekst en uitleg. Naar schatting hebben een kleine duizend bezoekers San Pedro bezocht. Veel mensen waren aangenaam verrast met de opzet van het Wereldpaviljoen en kondigden aan een tweede bezoek met kinderen en kleinkinderen te brengen.

Ook docenten van basisscholen lieten weten met hun klas terug te komen aldus het Wereldpaviljoen. Op het zonovergoten terras van het Wereldpaviljoen was het een komen en gaan van bezoekers. Ze genoten van de djembé workshops van Kanté Kerfonse en de demonstraties Salsa dansen op straat en op het plein van San Pedro in het Wereldpaviljoen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen