Gratis toegankelijke Herfstexpositie in D’n Horstgraaf Venlo

Foto: Lei Hannen.

In D’n Horstgraaf in Venlo vrolijken elk seizoen lokale en regionale kunstenaars de gangen van het verpleeghuis op met hun verrassende creaties. Komende herfst is de beurt aan Lei Hannen (beelden) en Marjan Wijnhoven (schilderijen). Naast Marian exposeren ook enkele van haar cursisten.

Lei Hannen uit Echt volgde rond zijn dertigste zijn hart en vond rust in keramiek als kunst-vorm. Studiereizen die hij ondernam naar onder andere China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie. “Keramiek biedt mij een haast onbe-grensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onme-telijke rijkdom. Ik ervaar de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen. Het relativeert. Ook is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die ik onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet, steeds weer.”

Marjan Wijnhoven-Boon (Den Haag, 1953) is van huis uit opgegroeid met creativiteit. Een vader die reclamewerk deed, decors ontwierp en tot op hoge leeftijd werkzaam was als beeldend kunstenaar en glazenier. Marjan heeft haar  eigen schilderschool Bo-art waar zij met veel plezier les geeft in tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. “Mijn belangstelling gaat uit naar oude culturen en verborgen schoonheid. Waarbij ik de uiterste mogelijkheden van materiaal en techniek probeer te benutten. Zonder de historische context uit het oog te verliezen, zoeken naar een nieuwe vorm. Ik wil in mijn werk het oude ambachtelijke combi-neren met hedendaagse verworvenheden.”

Van 4 september tot 2 december 2018 – Open van 9 tot 19 uur – Toegang gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen