Venlose Dauja van Dalen heeft duizenden euro’s ingezameld voor slachtoffers Lombok

Foto: Instagram Dauja van Dalen.

Dauja van Dalen uit Venlo is maandagmorgen vanuit Indonesië een doneeractie gestart voor de slachtoffers die getroffen zijn door de twee aardbevingen op LombokInmiddels heeft ze al ruim 5000 euro opgehaald. 

“Het begon als iets kleins, met de gedachte dat familie en vrienden geld zouden doneren en we bij elkaar een paar honden euro op zouden kunnen halen, maar het ging gelukkig veel harder dan verwacht! “ Het eiland is niet vreemd voor de 26-jarige Dauja. In 2016 heeft ze een jaar op Lombok gewoond. Ze liep stage bij LombokCare Foundation, een stichting die zich op diverse projecten richt zoals rehabilitatie voor kinderen met een lichamelijke beperking.

“Ik ben van plan het geld te verdelen over een aantal stichtingen waar ik bekend mee ben. Ook geef ik geld aan vrienden in Lombok die erg actief zijn in het helpen van de slachtoffers daar. Ik wil zelf graag naar Lombok gaan, maar ik wacht er nog even mee op advies van mijn Lombokse vrienden. Er zijn nog veel naschokken en het is op veel plekken nog niet veilig. Veel mensen slapen buiten en voor de slachtoffers waarvan hun huizen zijn ingestort zijn er kampen opgezet.”

Crowdfunding
Via een oproep op Facebook vraagt ze hulp. “Ik wil graag iets betekenen voor de mensen die hun huizen kwijt zijn geraakt”, aldus Van Dalen. Daarom is ze afgelopen maandag een crowdfundingsactie gestart. Inmiddels staat de teller al op ruim € 5.000. Zo’n 1600 euro heeft ze al gedoneerd aan goede doelen zoals Stichting Impian Anak.

Reacties

article
47176
Venlose Dauja van Dalen heeft duizenden euro's ingezameld voor slachtoffers Lombok
Dauja van Dalen uit Venlo is maandagmorgen vanuit Indonesië een doneeractie gestart voor de slachtoffers
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/47176/lombok/
2018-08-09T09:28:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/08/08231957/Dauja_van_Dalen_in_Lombok.png
Cultuur, nieuws