Code geel in Limburg; Waarschuwing voor zeer slecht weer en zware buien

Foto: Regen - Pixabay.

Zware regenval, onweer, forse windstoten en mogelijk zelfs hagel. Daarmee moeten we donderdag rekening houden, waarschuwt het KNMI. Voor Nederland geldt momenteel code geel maar in België en Frankrijk is dat al code oranje.

Maar eerst wordt het donderdag nog warm. De lucht wordt vochtiger. Tijdens het eerste deel van de middag is het drukkend warm en tijdens zonnige perioden wordt het maximaal 25 à 27 graden. In de loop van de middag en avond zijn er enkele regen- of onweersbuien, lokaal fikse buien met hagel en windvlagen, en er zijn lange perioden met regen. De berekende regenhoeveelheden liggen voor Limburg tussen 5 en 40 mm. Daarbij koelt het flink af.

Hagel en Onweersbuien
Vandaag kunnen we getrakteerd worden op onweersbuien met hagel en mogelijk windstoten van 60-75 km/uur.
Kans op blikseminslag, hagel en windstoten aldus het KNMI. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.

Bomen
Omdat het al maanden erg droog is in Limburg hebben bomen het de laatste tijd zwaar. Her en der lijkt het al herfst. De takken van bomen zijn, vanwege de droogte, broos en kunnen sneller afbreken dan normaal.

Reacties

article
47195
Code geel in Limburg; Waarschuwing voor zeer slecht weer en zware buien
Zware regenval, onweer, forse windstoten en mogelijk zelfs hagel. Daarmee moeten we donderdag rekening houden,
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/47195/code-geel-limburg-waarschuwing-zeer-slecht-weer-en-zware-buien/
2018-08-09T11:53:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/08/09115238/regen2.jpg
nieuws