112

Verdachte van dood Wouter van Luijn blijft langer vast

Foto: Pixabay.

Een van de mannen die op Mallorca is aangehouden voor het doodslaan van Arcenaar Wouter van Luijn, blijft langer vastzitten. Dat besliste de rechter die het vooronderzoek leidt vanmiddag.

Zo meldt het AD.

Adrian H.F. werd zaterdag aangehouden. Hij wordt beschuldigd van moord of doodslag in combinatie met diefstal, schrijven Spaanse media. Een tweede verdachte werd zondag opgepakt. Het duo zou hem bij een roofoverval hebben doodgeslagen.

Wouter van Luijn had 700 euro in zijn portemonnee, zo meldden ultimahora.es en het Duitse Mallorcamagazin op basis van politiebronnen. Hij zou zich hebben verzet toen het duo het geld wilde afpakte. Door de klappen die Van Luijn daarbij kreeg, zou volgens de lokale krant een aneurysma in zijn hersenen (een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader) kunnen zijn gebarsten. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Geboren Limburger Van Luijn, die al lang geleden naar Amsterdam verhuisde, was met in elk geval zijn vader op Mallorca. Voor zover bekend vierden zij daar vakantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen