112

Vier verdachten zaak bankmolbende Venlo en Zundert op vrije voeten

Gisteren heeft de rechtbank van Roermond het voorarrest van vier van de zes verdachten van overvallen in Venlo en Zundert opgeheven.
Zo meldt 1Limburg.

Twee van de verdachten dienen zich wel aan allerlei voorwaarden te houden. Zo mogen ze geen contact met medeverdachten hebben. Het gaat om overvallen op klanten van de Rabobank, na een tip door een medewerker van de bank.

Bij de Rabobank op de Peperstraat in Venlo werd vorig jaar juli een 63-jarige Duitser beroofd van een groot geldbedrag toen hij de bank uitliep. Daar wisten de daders ondanks een klopjacht te ontkomen. De vluchtauto werd later uitgebrand gevonden op de Alexander Flemingstraat in Venlo.

Lees ook: Politie onderzoekt beroving en autobrand in Venlo.

Op vrijdag 28 juli hebben dezelfde mannen toegeslagen in het Brabantse Zundert. Op de Bredaseweg wist de politie een poging tot beroving te verijdelen. Vijf mannen, uit  Breda  en Oosterhout (33 tot en met 43 jaar), werden in de boeien geslagen. De zesde verdachte, een 25-jarige man uit Breda, heeft later ook op het politiebureau gemeld en is ook aangehouden

Tippen
De zesde verdachte (25) werkte bij de Rabobank. Hij tipte zijn kompanen als klanten veel geld hadden opgenomen.

De rechtbank buigt zich waarschijnlijk op 4 juli opnieuw over de zaak. Wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt, is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen