Uitblinker 2018 in MFC Op Expeditie, Blerick

Foto: Logo Uitblinker.

Zo’n twintig verschillende vrijwilligers initiatieven & projecten –van klein tot groot, voor jong en oud – doen mee aan deze ludieke wedstrijd voor het beste vrijwilligers project van Blerick, Hout-Blerick en de Boekend.

Het evenement is in wijkcentrum MFC Op Expeditie in wijk de Vossener.  De avond is van 19.00u tot 21.00 en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Initiatievenmarkt
De deelnemende projecten & initiatieven presenteren zich op een initiatievenmarkt.
Onder het genot van één gratis drankje kunnen de bezoekers stemmen op het project/initiatief dan hen het meeste aanspreekt. Naast de bewoners initiatieven is er dit jaar voor gekozen om ook projecten van maatschappelijke organisaties uit te nodigen die worden gedragen door vrijwilligers.

Jury
Samen met het publiek buigt een speciale jury zich over de verkiezing van De Uitblinker. De jury bestaat dit jaar uit directeuren van verschillende basisscholen in Blerick.

De presentatie is in handen van Ben Aldewereld

Waarderingsprijs
De Uitblinker is een jaarlijkse waarderingsprijs voor het beste, gezelligste, leukste bewonersinitiatief/vrijwilligers project van Blerick, Boekend en Hout-Blerick. Dit jaar is alweer de vierde editie van evenement. “De deelnemers strijden voor een wisselbeker en een bedrag van 150 Euro voor het winnende initiatief.
Het strijden voor een waarderingsprijs is leuk maar niet het belangrijkste”, zegt Anton van der Heijden, Bewonersondersteuner en mede organisator.
“Er gebeurt ontzettend veel in Blerick en omgeving en mensen weten van de helft nog niet dat het bestaat.” Het doel van de Uitblinker is om de verschillende initiatieven en projecten die leefbaarheid bevorderen met elkaar te verbinden en bewoners te informeren en inspireren met de burgerkracht van eigen wijk en dorp.

De Uitblinker is een mooi platform om dit allemaal samen te brengen.

Organisatie: Greenteam Vossener
De winnaar van de Uitblinker 2017 was het Greenteam Vossener. Een groep kinderen van Basisschool Natuurlijk! die zich inzetten om zwerfafval op te ruimen in hun eigen wijk.

Samen met de Basisschool Natuurlijk!, een aantal betrokken ouders en Bewonersondersteuning hebben zij dit jaar de organisatie van het evenement in handen.

Het Greenteam zal op de avond zelf interviews afnemen met alle projecten & initiatieven. Zij gaan op school aan de slag met het monteren van ‘Uitblinker 2018 The Movie’. De film zal later te zien zijn op diverse media platforms.

Locatie en datum
De Uitblinker vindt plaats op vrijdag 25 mei van 19.00u tot 21.00u. Wijkcentrum MFC Op Expeditie is gelegen aan de Vossenerlaan 57 5924 AC Venlo

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen