Een monument voor Chriet Titulaer

Foto: Animatie studio Job, Joris & Marieke.

Vandaag, 23 april, is het een jaar geleden dat de markante wetenschapper Chriet Titulaer is overleden. Zijn overlijden en de stroom aan reacties die daarop volgde maakte duidelijk welke rol Chriet heeft gespeeld in de Nederlandse cultuur.

Passend eerbetoon
Tim Arts en Daan de Haan bedachten een prachtig monument voor Chriet Titulaer. Het afgelopen jaar hebben zij in nauwe samenwerking met KPN, animatie studio Job, Joris & Marieke en de familie gewerkt aan een passend eerbetoon.

In Hout-Blerick, het geboortedorp van Chriet Titulaer komt een grote retro televisiekast te staan met daarin een hologram van Chriet.
Voor dit hologram lieten Daan de Haan en Tim Arts een geanimeerde versie van Chriet maken. Daarvoor schakelden ze animatie studio Job, Joris & Marieke in.

In de TV zijn verschillende fragmenten te bekijken waarin de geanimeerde Chriet vertelt over wetenschap en techniek. De fragmenten zijn gebaseerd op archiefbeeld, het animatiekarakter spreekt dus met de echte stem van Chriet.

Op deze manier is Chriet vereeuwigd op een manier die hij zelf passend had gevonden, niet ouderwets met een bronzen beeld, maar eigentijds en innovatief.

Onthulling
De onthulling van Virtual Memorial for Chriet vindt plaats op woensdag 9 mei, precies 75 jaar nadat Chriet Titulaer in Hout-Blerick werd geboren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen