112

Zaak tegen drie Venlonaren, gewelddadige woningoverval uitgesteld

Foto: Pixabay - stockfoto.

De rechtszaak tegen drie Venlonaren die worden verdacht van een gewelddadige woningoverval wordt uitgesteld. Zo is maandag in de rechtbank van Roermond besloten.

Flinke klappen
Justitie verdenkt het drietal (29, 32 en 53) ervan dat ze op 2 augustus 2013 een woning aan de Groethofstraat in Venlo binnen kwamen en vervolgens met honkbalknuppels de boel kort en klein sloegen. Ook de drie bewoners, een moeder en haar twee oudere zonen, kregen klappen. Een van de zonen raakte zwaargewond. Onder de gewonden bevond zich Rafaƫl D., die in 2015 zestien jaar cel kreeg voor de moord op Linda Minten in de Genbroekstraat in Venlo. Die werd op 14 oktober 2013 gepleegd meldt Limburger.

De drie verdachten waren al snel in beeld, maar omdat ze in het buitenland verbleven duurde het enige tijd voordat ze werden aangehouden. Sindsdien sleept de zaak zich voort.

Omdat het drietal zich nu pas hoeft te verantwoorden, vonden de advocaten dat de verdachten niet meer vervolgd konden worden, maar daar ging de rechter niet in mee.

Poging tot moord
Toch werd de zaak uitgesteld, omdat de Officier van Justitie op het laatste moment de aanklacht had veranderd. De drie verdachten is poging tot moord ten laste gelegd, maar ook poging tot zware mishandeling. De advocaten wilden meer tijd om zich voor te bereiden en daar ging de rechter in mee aldus 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen