Wandelverslag met foto’s: Moeder en dochters lopen Dam tot Dam voor Pink Ribbon

Foto: Manuela Ogier

Venlose Manuela Ogier heeft afgelopen zaterdag samen met haar 2 dochters, Lurena en Mieke, meegelopen in de 15e editie van de Dam tot Dam Wandeltocht. Middels sponsoring hebben zij een mooi bedrag op weten te halen voor Pink Ribbon. Speciaal voor Venlo Nieuws, een wandelverslag van Manuela.

“Wat een geweldige dag hadden we zaterdag. De start op de Dam in Amsterdam was al een feestje op zich. Vol goede moed zijn we, in de regen, gestart aan onze 20 kilometers.
Het eerste stuk van de route liepen we langs vele mooie straatjes en bezienswaardigheden de stad uit.

De Pink Stop kwamen we halverwege de route tegen. We stopten de laatste contante donaties in de pot, maakten een praatje en liepen vervolgens door. We kwamen langs een laan van spreuken en ‘onliners’. We troffen vele mensen die op de een of andere manier betrokken waren met borstkanker maar ook nabestaanden van mensen die de strijd hebben moeten opgeven. Even een momentje van bezinning, maar óók tranen.

De route was veelal stads maar er was meer dan genoeg moois te zien. De Zaanse huisjes stalen ons hart. Wat zijn die leuk om te zien!

Ondanks de regen was de sfeer tijdens de wandeltocht geweldig.
Er werd gelachen en op veel plekken langs de kant waren sfeerpunten met muziek.

Het halen van de finish en het ontvangen van de medaille was geweldig!
Je voelt dan even geen pijn aan je voeten maar enkel pure blijdschap en trots.
We hebben het gehaald! En hoe!

Na een pauze besloten wij de pendeldienst naar station Zaandam te nemen en in Amsterdam nog even het gezellig te maken.

Eenmaal terug in Venlo ben ik éérst naar m’n moeder gegaan. Haar even knuffelen. Wat ben ik dankbaar dat ik dat nog kan doen.

Via deze weg willen we al onze sponsors bedanken voor hun gulle en liefdevolle giften. Zonder jullie en de inzet van Pink Ribbon waren de kansen voor mijn moeder, eveneens van veel andere mensen, stukken kleiner geweest.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen