Poppodium Grenswerk en Stichtitng Popmuziek Limburg bieden podium aan jong talent

Finale Limburgs talentontwikkelingsproject PopSport
Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg de Limburgse finale van het talentontwikkelingsproject PopSport. Tijdens deze finale wordt het publiek getrakteerd op optredens van de meest jonge en talentvolle popacts die onze provincie op dit moment rijk is. Uiteindelijk bepaald een professionele jury welke act de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt gedurende de afgelopen maanden en dus doorgaat naar het landelijke traject van PopSport.

PopSport is ontwikkelt door Stichting Popmuziek Limburg en in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg, inmiddels is het project uitgegroeid tot een landelijk initiatief. Tijdens PopSport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector, teneinde ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden kunnen de deelnemers diverse muzikale en zakelijke workshops volgen van professionals uit de popsector (programmeurs, boekers, a&r managers en ervaren muzikanten). De deelnemers bepalen zelf welke workshops ze willen afnemen en met welke docent ze het liefste willen werken. De organisatie wil de deelnemers leren om zelf keuzes te maken en ze bewust maken van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector.

pop sport

Eind januari dit jaar startte Depthclegg Delis (Sevenum), Lotte Walda (Heerlen), Ginger and the Souls (Maastricht), Basket Case (Maastricht), Rens Meeuwissen (Maasbracht), Fear of bliss (Tegelen), Dazed and Confused (Einighausen), Francis (Maria Hoop), Burning Down the House (Heerlen), Quantum Zero (Sittard) en The Floodlight (Sittard) aan het traject en gezamenlijk hebben ze tientallen workshops gevolgd. Daarnaast ondergingen ze allemaal een professionele fotoshoot van popfotograaf Ruud Claessen en namen ze voor het eerst een demo op in een professionele studio. De deelnemers werden gescout door Limburgse programmeurs van poppodia bij o.a. regionale popwedstrijden en de provinciale wedstrijd Kunstbende.

 

Tijdens de finale op zaterdag 30 mei geven alle deelnemers een optreden waarbij ze alle opgedane kennis nog één keer live aan het publiek en aan de jury kunnen laten zien. Aan het eind van de avond maakt de jury, bestaande uit Eefje van Meer (MADI), Tirsa Creusen (Buro Pinkpop) en Bram Jacobs (De Muzikantine/Buro Bram), bekend welke act doorgaat naar het landelijke traject van PopSport. Tijdens dit landelijke traject ontmoet de Limburgse winnaar de deelnemers uit andere provincies, krijgt de winnaar nog meer coaching en gaan ze een dag naar Kytopia in Utrecht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen