Prins Koekwaus vraagt de vastelaoveskinder zich aan te sluiten als een nieuwe carnavalsclub, enkel en alleen voor kinderen.

Foto: grenswerk.nl

Venlo krijgt een vastelaovesclub speciaal voor kinderen
Prins Koekwaus en de vastelaoveskinder vieren carnaval op hun eígen manier

Venlose kinderen kunnen zich vanaf de 11e van de 11e aansluiten bij Koekwaus Venlo, een nieuwe anarchistische carnavalsclub voor vastelaoveskinder. Clubhuis wordt Residentie Koekwaus, het jaarlijkse kindercarnaval van de Boètegewoeëne Boètezitting in Grenswerk. Een vastelaovesgezelschap enkel en speciaal voor kinderen is een unicum in Nederland!

Vastelaovend kent een lange traditie en zit vol rituelen, zeker in Venlo, de bakermat van het Nederlandse carnaval. Elke generatie viert het echter op zijn eigen manier. Om de het feest levend te houden is het daarom belangrijk de waarden en normen van het feest door te geven aan de jongste jeugd. Zodat zij de traditie op het eigen manier kunnen voortzetten.

De chapter Venlo van de Koekwaus Vastelaoveskinder is daarom een zogenaamde 1%VG. Een vastelaovesgezelschap dat zich niet houdt aan regels en richtlijnen. Zoals we gewend zijn van de jeugd van tegenwoordig. Door actief aan de vastelaovend mee te doen leert Koekwaus Venlo ze de regels en tradities van carnaval juist, je moet immers weten waar je je tegen afzet…

Venlose kinderen van 0 tot 99 jaar worden beschouwd als aspirant leden en kunnen full member worden van de Koekwaus Venlo Vastelaoveskinder door een pakket aan te schaffen via http://bit.ly/Koekwaus_pakket.

Kinderen die lid zijn kun je herkennen aan de koekwausbuttons, -stickers, keycord en clubpas die onder andere in het kennismakingspakket zitten. Met posters voor de ramen van hun kinderkamers maken clubleden kenbaar dat ze echte vastelaovesvierders zijn. Ook kan het zijn dat ze op ongewenste momenten leuke Koekwauskleurplaten kleuren. Aanmelden voor Koekwaus Venlo Vastelaovesinder kan vanaf 11 november 11 uur. Naar verwachting zijn de Koekwauspakketten begin komend jaar te halen in het eetcafe van Grenswerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen