Gemeente Venlo deelt gratis boompjes uit

Foto: © Stockfoto via gemeente Venlo.

Uit uw raam kijken en veel groen zien. Bloeiende bomen en struiken vol met vogels, vlinders en bijen. Wilt u dat ook? Reserveer dan uw gratis boompjes op de website van IVN. Er worden vijfhonderd pakketten van drie boompjes vergeven, dus wees er snel bij want op is op! De boompjes kunt u ophalen op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 13.00 uur bij Faassen Plants, Vijverlaan 13 in Tegelen.

Welke boompjes?
U krijgt een pakket van drie jonge inheemse boompjes, bestaande uit hazelaar, rode kornoelje en liguster. Inheemse bomen hebben zich aangepast aan de omstandigheden in ons land en kunnen hierdoor beter tegen ziektes. Daarnaast trekken ze meer bijen, vlinders, vogels en andere insecten aan dan exotische boompjes. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit. Bovendien hebben de boompjes het keurmerk ‘On the way to planet proof’. De boompjes zijn tussen de 60-100 cm groot, zodat u ze makkelijk mee kunt nemen onder uw arm, in uw fietstas of in de achterbak van uw auto. De boompjes zijn goed te snoeien, dus u bepaalt zelf hoe groot u ze laat worden.

Waarom boompjes planten?
Door het planten van boompjes wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit te herstellen. Bomen geven verkoeling tijdens hete zomers en zorgen ervoor dat de bodem regenwater kan opnemen. Kortom: met meer bomen helpen we verdroging tegen te gaan en laten we tuinen in Venlo weer bruisen van het leven!

Plan Boom
Met het planten van bomen in uw tuin helpt u mee om de doelstelling van Plan Boom te halen, namelijk om in vier jaar tijd tien miljoen bomen in heel Nederland te planten. Plan Boom is een landelijk project dat zich niet alleen richt op particuliere tuinen, maar ook op bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied. Meer informatie over Plan Boom? Kijk op www.planboom.nl.

De uitdeelactie is een samenwerking van de gemeente Venlo, IVN natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg en is financieel mogelijk gemaakt vanuit Plan Boom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen