Gratis beweegbundel voor ouders en kind bij 11-maandenconsult

Foto: © Rob Weijers fotografie - Persfoto via gemeente Venlo.

Om ouders te helpen en te stimuleren om hun baby en jonge kind gezond te laten opgroeien, presenteert Venlo.fit donderdag 3 februari bij het consultatiebureau in Blerick een beweegbundel. Alle ouders die voor het 11-maandenconsult bij de consultatiebureaus in Venlo komen, ontvangen voortaan gratis de beweegbundel.

Het is het derde product in de JGZ (Jeugdgezondheidszorg) preventielijn dat Venlo.fit heeft ontwikkeld voor jonge ouders. Ouders die langskomen voor het 3-maandenconsult krijgen het pakket ‘Groentehapjes in tien stapjes’ en bij het 7-maandenconsult ontvangen ze een speciale oefendrinkbeker en extra informatie over water drinken.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het spelenderwijs leren bewegen. De bewegingsdrang van baby’s en het jonge kind is immers groot. Met de beweegbundel wil Venlo.fit ouders en verzorgers op weg helpen om meer beweging in de dag te brengen.

De beweegbundel bestaat per dag van de week uit een beweegspel, dat via een tekening, filmpje en beschrijvende tekst wordt uitgelegd. De spelletjes geven een rijke mix aan beweging, sociale en creatieve prikkels. Ouders kunnen hun eigen creatieve draai aan de oefeningen geven. Ze zijn bedoeld voor baby’s vanaf 10/11 maanden.

De beweegbundel is ontwikkeld door Venlo.fit in samenwerking met Venray Beweegt, GGD Limburg-Noord, Kinderfysiotherapie Venray en JOGG Nederland. De illustraties zijn gemaakt door Renee Verberne.

Venlo.fit is de naam van de campagne waarmee het team Sportontwikkeling van de gemeente Venlo de inwoners van Venlo informeert over en enthousiasmeert voor een gezonde(re) leefstijl en een fitter en vitaler leven. Aan de campagne is ook een ambitie gekoppeld: Venlo wil in 2025 de gezondste en actiefste gemeente van Nederland zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen