ikwileenstartershypotheek.nl nu ook in Venray!

Foto: ikwileenstartershypotheek.nl.

Starters hebben het lastig door stijgende woningprijzen en aangescherpte leennormen. Ze krijgen vaak te horen dat er geen mogelijkheden zijn. Onterecht vind Tom van Loenen, oprichter van ikwileenstartershypotheek.nl.

Er is vaak veel meer mogelijk dan wordt gedacht. Starters hoeven het niet alleen te doen. Er wordt een helpende hand geboden door gemeenten, (groot)ouders en/of geldverstrekker.

De gemeenten bieden een Starterslening aan. Een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek bij de bank. Deze overbrugging is gemaximeerd tot € 49.000,-.

(Groot)ouders mogen hun kind eenmalig een belastingvrije schenking van maximaal € 105.302 (bedrag 2021) geven voor de eigen woning. Dit kan natuurlijk uit spaargeld of wanneer ouders een eigen woning hebben door het opnemen van overwaarde. Stel een (groot)ouder leent € 50.000,- om dit vervolgens te schenken, dan kost dit “slechts” € 40,- per maand bij een aflossingsvrije lening. Ook zonder spaargeld of eigen woning kunnen ouders vaak helpen door mee te tekenen voor de hypotheek. Ouders worden dan (tijdelijk) hoofdelijk aansprakelijk voor de lening, waardoor een starter 25% meer mag lenen bij de geldverstrekker.

Starters hebben dus enorme potentie. Een grote groep mensen die wel écht behoefte heeft aan specialistisch advies en persoonlijke begeleiding bij het kopen van hun eerste huis. Door net dat stapje extra te zetten heeft ikwileenstartershypotheek.nl ondanks de moeilijke tijden al honderden starters aan een koopwoning geholpen.

Starters kunnen op dit moment terecht op kantoren in Venlo, Weert en en sinds kort dus ook in Venray. Binnenkort ook gevestigd in Roermond, Sittard en Uden.

ikwileenstartershypotheek.nl Venray
Julianasingel 33 b
5802 AT Venray
085 070 51 18

Reacties