Extra openstelling loketten Gemeente om drukte op te vangen

Foto: © Gemeente Venlo.

Op werkdagen worden er extra loketten geopend. Daarmee kan de gemeente onder andere de vakantiedrukte beter opvangen. De openstelling van de loketten waar internationale werknemers worden ingeschreven verhuisd daardoor gedeeltelijk. In de maanden juni en juli vinden deze inschrijvingen ook op zaterdag plaats.

Al jaren zien ze voor de zomervakantie drukte ontstaan bij onze balies door de aanvraag van reisdocumenten. Deze documenten heb je vaak niet dagelijks in de hand. Het komt geregeld voor dat inwoners er op het laatste moment achter komen dat hun document verlopen is. Om toch naar het buitenland te kunnen, is dan een nieuw reisdocument nodig.

Daarnaast zijn we nog steeds gebonden aan een maximum aantal bezoekers in het stadskantoor. Het gevolg van COVID maatregelen. De wachttijden voor het maken van een afspraak lopen daardoor soms op. Die wachttijden willen we graag verkorten door een gedeelte van de dienstverlening voor internationale werknemers naar de zaterdag te verschuiven. Tijdens de reguliere openingstijden ontstaat er daardoor meer ruimte voor de inwoners van Venlo.

Reacties