QR-wandelroute door Lomm boordevol informatie en nieuws

Foto: © Erik Hoesen - via VenloOnline.

Heerlijk wandelen door Lomm en er nog wat van opsteken ook. Dat kan met de QR-route die afgelopen week in gebruik is genomen.

De circa drie kilometer lange route loopt van basisschool De Wegwijzer door het dorp naar Jeugdclub Sirene. Tijdens de wandeling kan via de tien QR-codes die langs de route staan naar filmpjes, foto’s en tekst worden gekeken en geluisterd. Iedere QR-code heeft een eigen verhaal. Wil je het totale verhaal zien of horen, dan dien je dus de volledige QR-code route af te leggen.

De wandelroute is een initiatief van Dorpsraad Lomm in samenwerking met basisschool De Wegwijzer, Jeugdclub Sirene en de gemeente Venlo. Zij willen met de QR-route informatie en nieuws van en over het dorp delen. De inhoud van de QR-codes verandert wekelijks of tweewekelijks.

Ook willen de initiatiefnemers de inwoners van Lomm inspireren om in beweging te komen en te blijven. Een gezonde leefstijl is zeker in de huidige tijd van groot belang. Het project sluit daarmee ook aan op de campagne Venlo.fit van het team sportontwikkeling van de gemeente Venlo: Venlo wil in 2025 de gezondste en actiefste gemeente van Nederland zijn.

Vanaf dinsdag 19 januari is via de QR-code route te zien hoe basisschool De Wegwijzer het afstandsonderwijs heeft georganiseerd en wat dat voor ouders thuis betekent. Verder zal komende periode via de QR-codes onder meer aandacht worden besteed aan oude carnavalsoptochten, De Wegwijzer als gezonde basisschool van de toekomst, NLdoet, een expositie van fotografe Ania Liesting uit Lomm, en de transformatie van de speelplaats van de basisschool tot een beweegplein voor alle inwoners van Lomm.

Reacties