Werkzaamheden Deken van Oppensingel liggen stil

Foto: © Gemeente Venlo.

De gemeente Venlo is in februari gestart met de herinrichting van de Deken van Oppensingel. In deze straat wordt het riool vervangen en de weg opnieuw ingericht.

Bij de aanleg van het riool is de aannemer gestuit op een bodemverontreiniging. De bodemverontreiniging komt mogelijk voort uit het aangrenzende tankstation aan de Krefeldseweg of een andere locatie waar in het verleden een tankstation heeft gestaan. De bodemverontreiniging is voor de start van de werkzaamheden niet uit het bodemonderzoek gebleken.

De herinrichting van de Deken van Oppensingel is momenteel stilgelegd. De aannemer heeft de ontgraving afgedekt met schone zand zodat er geen verdere verontreiniging vrij komt. De omwonenden hoeven zich geen zorgen te maken. Het werkterrein is afgezet met bouwhekken en bouwlint en is voorzien van bebording dat de straat verboden terrein is voor onbevoegden.

Vervolgstappen
Deze week komt een gespecialiseerd bureau een eerste inventarisatie doen om vervolgens met een plan te komen om de verontreiniging in beeld te brengen. Daarna wordt gekeken op welke manier de verontreiniging kan worden verwijderd.

 

Reacties