Waarderingsonderscheiding voor de broers Gerritzen

Foto: © Venlo Online.

Loco burgemeester Schatorjé heeft zaterdag 29 juni de gemeentelijke waarderingsonderscheiding uitgereikt aan de heren G.H.M. (Geert) Gerritzen en P.M.F. (Pieter) Gerritzen. De twee broers hebben langdurig vrijwillige activiteiten verricht voor de Belfeldse gemeenschap.

Vanaf 2007 hielden de broers Geert en Pieter Gerritzen de directie omgeving van het toenmalige kleine speeltuintje bij aan de Berkenhoflaan. Verderop stonden nog resten van een oude boerderij ‘Superke’ die plaats moest maken voor de herinrichting van het Koninginneplein.

De heren Gerritzen keken steeds tegen de oude resten van de boerderij aan. Het bracht hen op het idee om hier een mooie, nieuwe speelplek te creëren. Door het harde werk van de twee broers, medewerking van mensen uit de buurt en verschillende sponsoren werd de nieuwe speeltuin ’t Superweike’ in 2013 geopend. Dit werd een speeltuin voor kinderen en mindervaliden, samen met een speelbos en een dierenweide.

Vorig jaar is besloten om ’t Superweike’ in een stichting onder te brengen en het initiatief toekomstbestendig te maken. ’t Superweike’ is een van de grootste parels die Belfeld rijk is. Het initiatief komt van de heren, broers Geert en Pieter Gerritzen.

'

Reacties

article
58965
Waarderingsonderscheiding voor de broers Gerritzen
Loco burgemeester Schatorjé heeft zaterdag 29 juni de gemeentelijke waarderingsonderscheiding uitgereikt aan de heren G.H.M.
https://venlo.nieuws.nl/gemeente/58965/waarderingsonderscheiding-voor-de-broers-gerritzen/
2019-07-01T16:27:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2019/07/01162656/589-Waarderingsonderscheiding-twee-broers-Belfled.jpg
Gemeente, nieuws