Venlose lifestylevisie voortgezet onderwijs heeft regionale ambities

Foto: a healthy life

Op 7 november vindt van 17.00 uur tot 19.00 uur het eerste symposium plaats in het Valuascollege in Venlo. De vertegenwoordigers van alle voortgezet onderwijsscholen in de regio zijn hiervoor uitgenodigd. Venlo heeft als ambitie om de scholen in de regio te inspireren en informeren over hun visie hoe ze de jeugd van Noord Limburg tot de gezondste jeugd van Nederland willen maken. Dat doen ze samen met de Gezondste Regio 2025, actiecentrum Limburg Positief Gezond en GGD Noord- en Midden-Limburg.

Tijdens het symposium zal de Gezondste Regio 2025 samen met leerlingen van het Valuascollege iets vertellen over een gezonde leefstijl om daarmee andere scholen te inspireren om aan te haken. De Gezondste Regio 2025 benadrukt dat het belangrijk is dat elke school haar eigen identiteit behoudt, maar de samenwerking wel wordt opgezocht. Een gezamenlijke visie gebaseerd op de principes van Positieve Gezondheid, waarin niet alleen lichamelijke gezondheid belangrijk is, maar ook lekker in je vel zitten en veerkrachtig kunnen leven van belang zijn. Venlo en de Gezondste Regio 2025 willen hiermee écht het verschil gaan maken.

Op de Venlose voortgezet onderwijscampussen Valuascollege, Blariacumcollege en Den Hulstercollege werken de leerlingen en het personeel al ruim een jaar aan deze lifestylevisie. Venlo en de Gezondste Regio 2025 willen niet alleen dat leerlingen de school verlaten met een diploma, maar ook met een gezonde levensstijl en goede conditie. Dat willen ze waarmaken door lifestyle volledig in het lesprogramma te integreren. Ook de school moet zo ingericht zijn dat ze bijdraagt aan een gezonde leefstijl van de jongeren. De ambitie is dat de leerlingen en medewerkers in Venlo een gezonde lunch krijgen, de campussen rook-, drugs- en alcoholvrij zijn, er meerdere sportevenementen zijn en iedereen een jaarlijkse fittest met healthcoach krijgt.

De Gezondste Regio 2025 beseft maar al te goed dat het om een ambitie gaat die niet morgen verwezenlijkt is, maar samen met de verschillende partners willen zij hun schouders eronder zetten. Met de voortgezet onderwijsscholen gaan zij samen invulling geven aan de visie. Hoe dit er uit ziet, kan per school verschillend zijn. Scholen kunnen hierbij gebruik maken van het netwerk en de voorbeelden in de regio. “Samen zijn we in ieder geval op weg naar een breed gedragen aanpak en visie waar de directie van de scholen, leerkrachten en ouders volledig achter staan”, aldus de Gezondste Regio 2025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen