Q4 wordt een gewone wijk met 170 stadswoningen

  • Verkoop en verhuur van vastgoed in de voormalige drugswijk Q4.
  • Om af te komen van een slecht imago valt  niet mee. Dat ondervond de vastgoedmaatschappij die de panden in Q4 moest verkopen.  De plannen zijn volgens Venlo niet haalbaar gebleken en de gemeente bekijkt nu of de verkoop in kleinere blokken zou kunnen.
  • q4
Kostenpost?
De gemeente heeft 45 panden in de wijk in bezit. “Wanneer die niet door partners worden aangekocht zullen ze in de markt worden gezet met een opknapverlichting voor de gevels”, aldus de gemeentewoordvoerster. Venlo wil niet aangeven hoe hoog de kostenpost voor de gemeente exact is. “Gezien de financiële belangen van de gemeente Venlo wordt de waarde van de panden niet openbaar gemaakt.”Hektor
De verschillende panden kwamen in het kader van het antidrugsproject Hektor in het bezit van de gemeente. Met het project dat liep van 2001 tot 2011 werd straathandel aangepakt, werden coffeeshops uit het centrum geplaatst en drugspanden opgekocht.

st jacobs kapel

Cultuurwijk
Venlo worstelt al jaren met het vinden van een nieuwe invulling voor de gebouwen. Zo werden ze eerder ter beschikking gesteld aan creatieve ondernemers en was er sprake van een te vormen cultuurwijk. Die plannen zijn inmiddels van tafel.

De laatste plannen  wijzen in de richting van in kleine blokken bouwen van stadswoningen. Daelzicht heeft voor haar bewoners groep een aantal appartementen gehuurd die op korte termijn bewoond zullen gaan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen