Venlo stimuleert gebruik e-bikes met 15.000 euro subsidie

Venlo stimuleert gebruik e-bikes met 15.000 euro subsidie

Door NEWWORLD, vrijdag 15 mei 2015 09:45

Venlo stimuleert gebruik e-bikes met 15.000 euro subsidie

De gemeente Venlo stelt €15.000 subsidie beschikbaar voor de aanschaf van e-bikes. Mensen die in Venlo wonen óf werken en een elektrische fiets willen aanschaffen voor hun woon-werk verkeer, komen in aanmerking voor één van de 100 vouchers van elk € 150,-.

Venlo wil haar inwoners en mensen die in Venlo werken stimuleren om vaker de auto te laten staan en in plaats daarvan de (elektrische) fiets te pakken. Daarom stelt de gemeente een subsidiebedrag van € 15.000 beschikbaar.

“Als gemeente werken we hard aan het verduurzamen van de mobiliteit in onze gemeente. De auto inruilen voor een e-bike is niet alleen goed voor het milieu, het helpt ook de verkeersdrukte op de snelwegen en in de stad te verminderen. Iets dat we bijvoorbeeld ook proberen te stimuleren met de aanleg van de Greenport Bikeway”, vertelt wethouder Henk Brauer. “En natuurlijk zit er ook een gezondheidsaspect aan, door vaker de fiets te pakken zit je beter in je vel.”

Bij de Provincie Limburg loopt eenzelfde voucherregeling met een waarde van €250,-. Mensen die een gemeentelijke voucher aanvragen, worden automatisch gekoppeld aan de provinciale regeling, daarmee loopt de korting op een e-bike op tot € 400,-. Daarnaast zijn er verschillende dealers die hierboven op nog korting geven.

Het aanvragen van de voucher gaat via de eigen werkgever, die daarvoor aangesloten moet zijn bij ForenZo. Een voucher is € 150,- waard en kan bij een lokale rijwielhandelaar worden ingeleverd. De gemeentelijke subsidieregeling stopt op 31 december of eerder als de subsidiepot leeg is. Meer informatie is te vinden op www.forenzo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen