Gemeente Venlo: Hulp bij problemen met kinderopvangtoeslag

Foto: Kinderopvang - kleuren © Pixabay.

Gemeente Venlo – Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht stopgezet? Dan heeft u recht op de herstelregeling van de Belastingdienst. Daarnaast kunt u extra hulp aanvragen bij de gemeente. We noemen dit brede ondersteuning.

Andere problemen
Gezinnen die getroffen zijn door de kinderopvangtoeslagenaffaire worden vergoed door de Belastingdienst. De inschatting is dat dit niet altijd genoeg is. Mogelijk zijn er andere problemen ontstaan. Bijvoorbeeld op het gebied van uw gezondheid, werk of woonsituatie of de zorg voor uw kinderen. Misschien heeft u hierdoor schulden.

Getroffen ouders en kinderen kunnen daarom bij de gemeente terecht voor hulp. Indien u als ouder recht heeft op deze ondersteuning, heeft de gemeente mogelijk al contact met u opgenomen in de afgelopen twee jaar. Ook als u dit aanbod eerder heeft afgeslagen, heeft u nog altijd recht op extra hulp. Ook kinderen en (ex-)partners hebben recht op brede ondersteuning.

Aanmelden
Tot 31 december kunt u zich nog rechtstreeks aanmelden bij het Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Meer informatie vindt u via https://herstel.toeslagen.nl/aanmelden/ of via de gemeente. Stuur een email naar [email protected]. Vermeld hierbij in het onderwerp: Brede ondersteuning.

Wanneer u zich aanmeldt, neemt de gemeente contact met u op. Als u recht heeft op brede ondersteuning, plannen we een gesprek met u in. Tijdens dit gesprek zullen we bespreken met welke problemen u zit en stellen we samen een plan op om u te helpen. U heeft de regie tijdens dit gesprek en kunt het proces te allen tijde stopzetten.

Vragen
Kijk voor meer informatie op: www.venlo.nl/toeslagenaffaire of https://herstel.toeslagen.nl/aanmelden/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen