Werkzaamheden in centrum van Arcen

Foto: © Gemeente Venlo.

Maandag 30 oktober start Enexis met werkzaamheden aan oude gasleidingen in het centrum van Arcen. Hierdoor zijn verschillende delen van de Maasstraat, Raadhuisstraat, Kerkstraat en Koestraat tijdelijk afgesloten voor verkeer. De woningen blijven bereikbaar en winkels blijven geopend.

Planning
De Maasstraat, Raadhuisstraat, Kerkstraat en Koestraat worden één voor één aangepakt.

Fase 1: Maasstraat: Werkzaamheden van 30 oktober tot 17 november.
Fase 2: Raadhuisstraat / Kerkstraat: Werkzaamheden van 20 november tot 8 december.
Fase 3: Koestraat: Werkzaamheden van 11 december tot 22 december.

De omleidingen worden op locatie aangegeven en kunnen gevolgd worden om de bestemming te bereiken. De woningen en winkels in het centrum van Arcen blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk.

Wat houden de werkzaamheden in?
De gasleidingen in deze straten zijn verouderd en aan vervanging toe vanwege de leeftijd en toestand van de leidingen. De oude, stalen gasleidingen worden vervangen door duurzame en veilige leidingen. De nieuwe leidingen kunnen in de toekomst ook gebruikt worden voor het transport van waterstof.

Enexis begint elke fase met het veilig afzetten van het gebied waarin gewerkt wordt. Vervolgens wordt het straatwerk verwijderd om toegang te krijgen tot de leidingen. Het graafwerk kan nu beginnen! De nieuwe leidingen kunnen de grond in en de oude leidingen worden verwijderd. Tot slot wordt het straatwerk weer hersteld. De werkzaamheden worden op 22 december afgerond.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen