Huisstijl museum van Bommel van Dam wint opnieuw internationale designprijs

Foto: © Luidspreker - persfoto.

De vernieuwde huisstijl van museum van Bommel van Dam heeft opnieuw een internationale designprijs gewonnen. De huisstijl, ontworpen door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, werd bekroond met een Red Dot Design Award. Afgelopen juni won de huisstijl van museum van Bommel van Dam al een prestigieuze European Design Award.

Prikkelend, herkenbaar en uitgesproken
De huisstijl won een Red Dot Design Awards: Brands & Communication Design 2022 in de categorie Corporate Design & Identity. De jury koos de huisstijl van museum van Bommel van Dam als winnend ontwerp uit een grote hoeveelheid inzendingen. Museumdirecteur Paulo Martina over de winnende huisstijl: “Na het winnen van een European Design Award waren we al bijzonder trots op de erkenning. Deze Red Dot Design Award bevestigt nogmaals waar wij al vanaf de lancering achter staan: de vernieuwde huisstijl is prikkelend, herkenbaar en uitgesproken en vat exact samen waar museum van Bommel van Dam voor staat en het gebouw – een oud postkantoor – voor stond: een centrum van communicatie en ontmoeting. Een statement dat een verbeelding is van een museum voor moderne en hedendaagse kunst & design. We zijn fier op de mooie samenwerking met het eveneens Venlose Luidspreker, ‘het lokale goud’.”

Twee Venlose huisstijlen bekroond
Luidspreker, de Venlose studio die de huisstijl ontwierp, won naast de prijs voor de huisstijl van het museum een award voor de huisstijl die ze ontwierpen voor de Lodewijk van der Grinten Prijs. Tom van Enckevort, mede-eigenaar van Luidspreker over de twee winnende projecten: “We zijn ontzettend blij met deze waardering voor ons werk. Als studio streven we naar herkenbaarheid, authenticiteit en impact bij het bedenken van een nieuwe huisstijl. Hierbij houden we altijd rekening met de historie, kernwaarden en visie van onze opdrachtgevers. Deze werkwijze hebben we bij zowel het museum als bij de LvdG-prijs toegepast. Naar wens van onze opdrachtgevers en klaarblijkelijk ook naar wens van de jury van de Red Dot Design Awards.”

Over de Red Dot Design Awards
Al meer dan zestig jaar zijn de Red Dot Design Awards wereldwijd één van de grootste internationale prijzen op het gebied van design. Jaarlijks zijn er ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die werken aan hoogstaande designprojecten, verdeeld in Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury van vierentwintig internationale professionals beoordeelt alle inzendingen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen