De Nieuwe Golf presenteert fluisterende klanken, discolichten en een zoektocht naar geluk

Foto: © De nieuwe golf - persfoto.

Op zaterdag 9 april laat de Nieuwe Golf een presentatie in première gaan op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam in Venlo. De Nieuwe Golf bestaat uit vijf onlangs afgestudeerde Noord-Limburgse makers uit verschillende kunstdisciplines: Babs van Bree, Kim van Dijk, Ankie Houben, Edwin de Klein en Willem Suilen. De muzikanten en beeldend kunstenaars werkten een maand lang samen aan een multidisciplinaire presentatie in opdracht van Filmtheater De Nieuwe Scène, museum van Bommel van Dam en Poppodium Grenswerk.

Het eindresultaat van hun maakproces is nog t/m 16 april in museum van Bommel van Dam te bekijken. Toegang is gratis.

Licht & donker
De vijf jonge makers hebben ervoor gekozen om te werken rondom het thema licht & donker. Hun proces en de uitkomsten daarvan zijn te zien en te beluisteren op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam. Geluid en beeld smelten samen in deze gezamenlijke expositie waarin de verschillende kunstdisciplines op elkaar reageren. Extra leuk: de makers zijn op 9 april zelf aanwezig om in gesprek te gaan met de bezoekers en daarmee inzicht te geven in het maakproces en hun ervaringen bij de Nieuwe Golf. Ook zullen ze bezoekers die dag trakteren op een muzikale en beeldende beleving door het museumgebouw. 

Verbinding
De Nieuwe Golf is een samenwerking van Filmtheater De Nieuwe Scène, museum van Bommel van Dam en Poppodium Grenswerk. De bedoeling is dat het een jaarlijks terugkerend project gaat worden waarbij makers vlak na hun afstuderen met elkaar, het culturele veld én de omgeving in contact komen. De eerste editie van dit project wordt ondersteund door Cultuurimpuls Venlo. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen