€ 333,33 voor een carnavalsinitiatief in de gemeente Venlo

Foto: € 333,33 voor een carnavalsinitiatief in de gemeente Venlo.

De 3-kes start met de ‘Groët Venloosche Vastelaoves Injeksie;. Jaarlijks wordt er € 333,33 gedoneerd aan één carnavalsinitiatief. Organisaties en individuen die in aanmerking willen komen, kunnen zich in november inschrijven via www.de3kes.nl.

Het gezelschap trekt vanaf 2003 door de gemeente Venlo. In al die jaren hebben zij van Belfeld tot en met Arcen veel contacten gelegd en activiteiten bijgewoond. ‘Het
palet aan carnavalsactiviteiten en -initiatieven is zeer breed’;, zegt voorzitter Rob Jacobs. ‘Jaar in en jaar uit zijn er zoveel vrijwilligers bezig met dat prachtige volksfeest. Wij willen vanaf nu jaarlijks in de breedste zin van het woord een initiatief ondersteunen met een geldbedrag van € 333,33. Zo dragen we bij aan het in standhouden van die diversiteit.’

Personen, verenigingen en clubs kunnen zich in november kandidaat stellen om het bedrag toegewezen te krijgen. “Denk bijvoorbeeld aan een scouting die nieuwe mutsen voor hun jeugdhoogheden nodig heeft, een wagenbouwclub die materialen moet kopen of een persoon die minder mobiel is en special vervoer nodig heeft om een optocht bij te wonen. Dit soort ideeën komen in aanmerking voor het bedrag. Het moet natuurlijk wel te maken hebben met carnaval in de gemeente Venlo”, aldus Rob Jacobs.

Inschrijven kan via www.de3kes.nl tot 1 december. Hierna selecteert het Comité van Aanbeveling van De 3-kes drie kandidaten. De eerste negen dagen van 2020 kan op Facebook op deze kandidaten gestemd worden. Het initiatief met de meeste likes wint de € 333,33 en krijgt deze tijdens de zitting van zondag 12 januari uitgereikt.

Reacties