Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Op bezoek bij de Nette vanaf de Groote Heide

Foto: Op bezoek bij de Nette: Foto Piet Fleuren.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op zaterdagochtend 16 november een stevige wandeling plaats van ongeveer 15 kilometer naar de Krieckenbecker Seen en de rivier de Nette.

Deze wandeling start om 10.00 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Denk aan goed schoeisel en verzorging voor onderweg, de tocht duurt c.a. 4 tot 5 uur.

Het beloofd een spannende tocht te worden langs voor velen onbekend terrein. De prachtige bossen van Schrolik herbergen bijzondere bomen en mosbestanden. In de wintertijd komen deze mossen tot bloei wat een kleurrijk aanzicht geeft. De rivier de Nette meandert door het landschap; ontdek deze mooie rivier met haar onverwachte eigenschappen en misschien zien we de ijsvogel. De gidsen zullen onderweg bijzondere en mooie plekken laten zien, waaronder ook een restant van een oude vliegtuighangaar uit de Tweede Wereldoorlog. Er wordt flink doorgestapt; een goede conditie is geen overbodige luxe.

Reacties